Dit zijn verrassende effecten van kleurgebruik in een kantoor!

Alt
Van plan om je kantoorruimte een kleurtje te geven? Dan zou je hier ook eens bij stil moeten staan: kleurgebruik heeft een directe invloed op stemming en productiviteit. Je leest hier welke kleuren je het beste kunt gebruiken!
 
De perfecte kleur
De perfecte kleur bestaat helaas niet. Het effect is voor elk persoon namelijk weer compleet verschillend. Maar er zijn basisprincipes die we hanteren voor het kiezen van een goede kleur op kantoor. Volgens een onderzoek van de University of British Columbia zorgt blauw voor meer creativiteit, rood voor een verhoging van concentratie en groen voor kalmte en rust.
 
Keep it simple
In je kantoor zou je het beste de kleuren blauw of groen kunnen gebruiken, omdat dit zorgt voor een kalme sfeer. Kies voor 1 kleur in je kantoor, want te veel en te felle kleuren kunnen weer zorgen voor afleiding. Dus keep it simple!
 
Pas op!
Met de kleuren rood, oranje en geel moet je erg oppassen. Te veel rood kan voor agressie zorgen, te veel oranje zorgt voor veel sociale interactie en te veel geel kan stress en nervositeit geven. Donkere kleuren zorgen dan weer voor een slaperig gevoel. Gebruik ook geen spierwit, want daardoor gaat het licht reflecteren en krijg je vermoeide ogen.
 
Er komt dus veel meer bij kijken dan je dacht!