Duurzame tips

Alt

Hoe maak je jouw bedrijf zo duurzaam mogelijk? Het wordt steeds belangrijker om duurzaam te ondernemen. Dit voor onze wereld en omdat de wetgeving steeds strenger wordt, en zeker ook voor je eigen portemonnee. Als je een (kleinere) kantoorruimte huurt, is het soms lastig om zelf grote verduurzamingsmaatregelen te treffen. Toch zijn er een aantal dingen die je zelf kunt aanpakken zonder overleg met de verhuurder. Want een goed begin, begint...

Kleine aanpassingen
Binnen je kantoorruimte kan je een aantal dingen aanpassen om je verbruik te minderen. Zijn er bijvoorbeeld Ledlampen aanwezig? Dit is namelijk de zuinigste keuze op het gebied van lampen. Ook kan je een tochtstrip onder de deur plaatsten zodat er geen warmte zal ontsnappen. Ook wanneer er veel mensen in- en uitlopen is het verstandig om gebruik te maken van automatisch sluitende deuren. Voorkom ook zogenaamd ‘sluipverbruik’. In kantoorruimtes staan vaak computers of andere apparaten op stand-by wanneer er niemand aanwezig is en verbruiken hierdoor alsnog stroom.

Verbruik binnen de kantoorruimte
Je kan je werkplek ook een stuk duurzamer maken. Koop je materialen in via bedrijven die duurzaam produceren. Ook is het verstandig om je afval te scheiden.

Kijk verder dan je bedrijfspand
Buiten je bedrijfsruimte kan je ook duurzamer ondernemen. Hoe komen jouw werknemers bijvoorbeeld naar het werk? Wanneer alle medewerkers zelfstandig met de auto komen is dit niet duurzaam. Stimuleer je werknemers om te carpoolen of met het ov te reizen. Is de afstand met de fiets te doen? Perfect!