Er gaat niets boven ondernemen in Groningen!

Alt

Er gaat niets boven Groningen! En dat geldt ook zeker voor ondernemers. Zo lopen we voor op het gebied van energie, ict en healthy ageing.

Voor het gezond ouder worden profileren we ons als stad bijvoorbeeld met 'Kennisstad Groningen'. We hebben de ambitie om een internationale kennismotor te worden op het gebied van gezond opgroeien, veroudering en gezond ouder worden. Op het gebied van energie en ict zijn we niet minder ambitieus. Voor ondernemers biedt dit tal van kansen. Hieronder nog meer dingen die Groningen bijzonder maken.

Jonge stad
De geschiedenis van Groningen stamt van van 300 voor Christus. In 1040 wordt Groningen de meest noordelijke post van het bisdom Utrecht, het huidige stratenplan van nu dateert zelfs nog uit deze tijd.

Grunn telt meer dan 200.000 inwoners en is een 'jonge' stad. Dit komt vooral door het grote aantal studenten die de stad rijk is: ruim 50.000. Groningen kan dus met recht een studentenstad genoemd worden.

Groningen:
… hanzestad: in de veertiende eeuw sloot Groningen zich aan bij het Hanzeverbond.

… fietsstad: onze stad is een echte fietsstad met 145 kilometer fietspad. In 2002 werden we zelfs verkozen tot 'Beste fietsstad van Nederland'.

…. beste binnenstad: in 2005 werd onze stad uitgeroepen tot 'Beste binnenstad van Nederland'. Bij deze verkiezing worden de deelnemende steden onder andere beoordeeld op bereikbaarheid, inrichting, gastvrijheid en veiligheid.

… waterstad: we worden omringd door water en hebben doorvaarmogelijkheden naar Oost-Groningen, de Eems, het Lauwersmeer en Friesland.

… zeer tevreden: uit onderzoek is gebleken dat Groningers het gelukkigst zijn met hun woonplaats. Onze stad is een nuchtere, relaxte stad: nergens heerst een groter gevoel van veiligheid dan in Grunn!

En meer:
En Groningen heeft nog veel meer te bieden. Er is altijd iets te doen, van festivals als Eurosonic, Noorderslag, Noorderzon en Proeven in Groningen tot concerten in De Oosterpoort en theatervoorstellingen in de Stadsschouwburg. Andere dingen die Groningen bijzonder en compleet maken zijn bijvoorbeeld het Groninger museum, Martiniplaza, het toekomstige Groninger Forum en onze onderwijsinstellingen Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen.

Groningen staat dus bol van de mogelijkheden voor organisaties, ondernemers én inwoners. Er gaat niets boven Groningen!