De herfst is begonnen: zo voorkom je dat je griep krijgt!

Vandaag is de herfst officieel begonnen. Een periode waar de griep weer sneller om zich heen slaat. Op kantoor verspreidt het zich natuurlijk super snel. Wij geven je een aantal tips voor op kantoor zodat jij minder snel ziek wordt!
 
1. Was extra vaak je handen
De griep wordt verspreidt door ziektekiemen. Om te voorkomen dat je in aanraking komt met deze ziektekiemen is het belangrijk om extra vaak je handen te wassen. Via je handen kunnen ziektekiemen makkelijk terecht komen bij de slijmvliezen in je neus of mond. Daardoor kun je ziek worden.
 
2. Maak je omgeving goed schoon
Ziektekiemen zitten niet alleen aan je handen, maar ook aan je toetsenbord, muis en bureau. Maak dus regelmatig je gehele bureau schoon met een antibacterieel schoonmaakmiddel. Vergeet ook de deurklink van je kantoor niet! Eigenlijk alles wat je aanraakt dus. Een (leuke) klus voor de vrijdagmiddag!
 
3. Blijf uit de buurt bij zieke collega’s
Je hebt altijd van die doorzetters op kantoor die met een griepje toch op kantoor komen aanzetten. Maar in dit geval is het beter om thuis te blijven. Je kan met een griepje snel andere collega’s aansteken op kantoor. Het kan daardoor zomaar gebeuren dat iedereen op de afdeling ineens ziek is en dat wil niemand natuurlijk. Dus ben je ziek: GA NAAR HUIS! Blijf dus niet de doorzetter uithangen, maar geef je over aan het feit dat je niet kan werken. Desnoods werk je vanuit huis!  
 
4. Zorg voor een goede weerstand
Een goede weerstand zorgt ervoor dat de kans kleiner wordt dat je ziek wordt. Dus sla gezond eten in, drink voldoende water, beweeg voldoende en ga vroeg naar bed! Zet een grote pot thee op kantoor en eet wat fruit als tussendoortje. Laat zo veel mogelijk ongezond eten staan. Zorg goed voor je lichaam en dan heb je een grote kans om geen griep te krijgen!
 
Wat zijn jouw trucjes om niet ziek te worden?