Hier moet je als ondernemer op letten als je opslagruimte wilt huren!

Wanneer je producten wilt gaan verkopen als ondernemer, dan is de kans groot dat je daarvoor opslagruimte wilt huren. Het komt vaak voor dat dit in hetzelfde pand kan waar je ook kantoorruimte huurt. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je besluit opslag te gaan huren?
 
Vierkante meters
Bepaal van te voren hoeveel vierkante meter je nodig hebt aan ruimte. Houdt er rekening mee dat je vaak ook nog kunt stapelen met de dozen. Deze meters staan niet altijd bij de aangeboden ruimtes, dus het beste is om gewoon een bezichtiging in te plannen zodat je de ruimte kunt bekijken.
 
Huurcontract
Hoe lang heb je opslag nodig? Ben je op zoek naar permanente of tijdelijke opslag? Niet bij elke verhuurder kun je een flexibel contract aan gaan. Vaak bij hele grote opslagruimtes willen ze dat je meteen voor een paar jaar tekent. Een locatie waar dit niet hoeft, is bijvoorbeeld Blue Ocean. Hier kun je al vanaf 1 maand opslag-/bedrijfsruimte huren vanaf 500 m². Kijk van te voren dus goed of flexibele contracten tot de mogelijkheid behoren.
 
Beveiliging
Wil je 24/7 bij je spullen kunnen komen? En hoe wil je deze spullen beveiligen? De meeste opslaglocaties zijn 24/7 beschikbaar met een persoonlijke toegangscode of tag. Hierdoor kun je altijd bij je producten komen. Vaak hangt hier mee samen dat het pand vaak goed beveiligd wordt met camerabewaking en een alarm.