Hoe richt je je kantoor efficiënt in?

De eerste stappen zijn gezet. Je weet hoeveel vierkante meters je ongeveer nodig hebt om goed te kunnen werken. Maar dan rest de volgende vraag; hoe richt je je kantoor nou zo efficiënt mogelijk in? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.
 
Zorg voor licht!
De kunst is om de ruimte zo groot mogelijk te laten lijken. En wat helpt daar nou beter bij dan (natuurlijk) licht! Of je nou een groot of een klein raam hebt. Maak er gebruik van! Een lichte en open kantoorinrichting zorgt namelijk voor meer productiviteit!
 
Wit, witter, witst
Heb je een kleine kantoorruimte? Skip dan donkere kleuren! Wit maakt een ruimte veel ruimtelijker dan dat hij is. Ook glazen wanden zorgen voor een open look. Een klein wandje in een kleur schilderen is trouwens absoluut geen slecht idee is. Kleur zorgt namelijk voor minder stress! Een muur in de kleur van je eigen huisstijl misschien?
 
Opbergen
Papiertjes, rekenmachines en pennen? Niet erg bevorderlijk voor een opgeruimde werkplek. Werken in een onrustige ruimte zorgt voor onrustige gedachtes. Ga voor een smalle hoge kast of een lage brede! Let wel op dat je opbergkasten afgesloten kunnen worden, dit geeft een veel rustiger beeld. Mandjes en bakjes kunnen ook een wereld van verschil maken!
 
Vloer
Een belangrijk element in je kantoor is de vloer. Door een verkeerd gebruik van kleur of materiaal, kan de ruimte al snel klein lijken. Wanneer je de wanden en de vloer (ongeveer) dezelfde kleur geeft, lijken de meubels te zweven en dit laat de ruimte een stuk groter lijken!