Jouw kantoor, jouw visitekaartje

Kantoor bedrijfsverzamelpand de Kranepoort Kraneweg 13 Groningen

Jouw kantoor: de plek waar je keihard werkt om jouw ondernemersdroom te laten uitkomen, de plek om van jouw onderneming een succes te maken en de plek waar je het beleg voor op je boterham verdient. En diezelfde plek maakt ook zeker een wezenlijk onderdeel uit van jouw visitekaartje!

Hoe jouw visitekaartje en dus ook je kantoor eruit moet zien, is afhankelijk van wat voor soort onderneming je hebt. Hieronder een aantal tips om jouw kantoorruimte de juiste uitstraling te geven.

Frisse blik
Hoe ervaart een klant of bezoeker jouw kantoorruimte als hij/zij voor het eerst binnenkomt? Is het een chaotisch geheel of juist een efficiënt ingerichte ruimte? Is het er lekker fris en gezond of juist een beetje stoffig en muffig? Zelf ben je voor dit zaken misschien een beetje blind geworden, maar probeer jouw ruimte eens met een frisse blik te bekijken. Vaak kun je met een paar minimale ingrepen maximaal resultaat behalen: een frisse verflaag, een mooie groene plant of een levensgroot schilderij doet vaak al wonderen!

Stoelendans
Het is belangrijk om zorgvuldig af te wegen hoe je je meubels plaatst en hoe je gebruik maakt van verlichting. Schuif bijvoorbeeld eens met de meubels om te kijken wat het effect is van een bepaalde opstelling. En experimenteer met indirecte verlichting; op deze manier kun je eenvoudig meer sfeer toevoegen en een prettig werkklimaat creëren met de juiste uitstraling.  

Beken kleur
Kleuren zijn essentieel voor de beleving van je werkruimte. Houd je de ruimte het liefst rustig, kies dan voor wit- of pasteltinten. Heb je liever iets meer pit, ga dan voor multicolor. Voor welke kleuren je ook kiest, zorg ervoor dat ze passen bij jouw onderneming en jouw visitekaartje.

Spik en span
Voor een professionele, georganiseerde indruk is van belang dat de ruimtes waarin je klanten en bezoekers ontvangt opgeruimd en schoon zijn. Dit hoeft niet veel tijd te kosten; plan per dag of per week bijvoorbeeld tien minuten in om bureaus op te ruimen, papieren te documenteren of weg te gooien en een plumeau over  de bureaus te halen. Minimale investering, maximaal resultaat!