Neem een kantoorhond!

Alt
Veel bedrijven hebben tegenwoordig een kantoorhond in dienst. Niet alleen brengt een kantoorhond veel positiviteit met zich mee, het zorgt ook voor meer leads en te gekke branding. In dit artikel meer over waarom je als bedrijf een kantoorhond zou moeten nemen!
 
Minder stress
Het contact met  kantorenhonden zorgt ervoor dat je meer oxytocine aanmaakt, een gelukshormoon. Daardoor neemt het stresshormoon cortisol af en zul je minder stress ervaren. Oxytocine wordt niet alleen door dierlijk contact aangemaakt, maar ook bij menselijk contact. Maar om nou als een koala om je collega zijn nek te gaan hangen, is ook een beetje overdreven. Een kantoorhond is dus dé perfecte oplossing.
 
Betere werksfeer
Een betere ontspanningsmanager krijg je niet op kantoor. Drie keer per dag moet je er even uit om een rondje te lopen met de hond. Dat zorgt al snel voor een open sfeer tussen collega’s. Vooral in grotere organisaties kom je in contact met collega’s die je misschien normaal niet vaak ziet en spreekt.
 
Minder ziekteverzuim
De grootste oorzaak van ziekteverzuim is stress. De kantoorhond vermindert stress en het zorgt ervoor dat je niet de hele dag achter je pc zit. Bewegen zorgt ook voor minder stress en dat je minder snel ziek wordt.
 
Content
Een kantoorhond zorgt daarnaast ook voor mega schattige en grappige content voor je onderneming. Laat je kantoorhond vooral zien als teamlid. Super veel klanten, maar ook sollicitanten vinden dit geweldig. Wedden dat de content van de kantoorhond vaker wordt bekeken dan de andere content!
 
Nadelen?
Natuurlijk zijn er ook nadelen van een kantoorhond. Je moet altijd rekening houden met allergieën, een hond blaft en kost ook extra tijd. Er moet iemand bereidt zijn om zijn hond naar kantoor mee te nemen of een hond in huis te nemen. Dit kan voor de een nadelig zijn en voor de ander maakt het niet uit. 
 
Een kantoorhond kan dus een lastige beslissing zijn, maar het levert uiteindelijk veel op! Je kunt ook gewoon vragen wie van de medewerkers al een hond heeft die geschikt is voor kantoor. Dat scheelt al behoorlijk in de beslissing. Of ga met je team naar het asiel! Waarschijnlijk is iedereen dan direct overtuigd.