NIEUW: zoektocht naar invulling van industrieel erfgoed gestart!

Impressie Peizerweg 97

Met gepaste trots en veel enthousiasme zijn we officieel van start gegaan met onze zoektocht. Hieronder lees je meer over dit bijzondere project. Heb je interesse, meld je hier aan.

Unieke bedrijfsruimtes beschikbaar in voormalige machinefabriek Helpman

De voormalige machinefabriek Helpman krijgt een nieuwe bestemming. Het industrieel erfgoed aan de Peizerweg 97, wordt dé hotspot voor ondernemend Groningen. Een dynamische omgeving met industriële kantoren voor bijvoorbeeld ontwerpbureaus, maar ook webshops, de maakindustrie en het onderwijs kunnen zich hier vestigen. Jan Stuitje, mede-eigenaar van de Peizerweg 97: “De locatie biedt enorm veel ruimte en mogelijkheden voor ondernemers in en rondom Groningen.” En met een beschikbare ruimte van 10 tot 10.000 m2 is alles mogelijk. Geïnteresseerden worden uitgenodigd om zich aan te melden via Peizerweg97.nl.

Ruimte voor ondernemen: van 10 tot 10.000 m2, 200+ parkeerplaatsen en meer

Ondernemers, klein of groot, krijgen de mogelijkheid om zich te vestigen in dit unieke pand. De voormalige fabriek is dicht bij hartje centrum en met 200+ parkeerplaatsen is er genoeg ruimte voor medewerkers én bezoekers. Met de nog in te delen ruimtes van 10 tot 10.000 m2 zijn de opties voor verschillende soorten bedrijfsruimtes eindeloos. Jan: “De diversiteit aan ondernemers blaast deze industriële locatie straks nieuw leven in. Er is ruimte voor een groot e-commercenter, voor de maakindustrie, het onderwijs, er is voor ieder wat wils. En natuurlijk ook voldoende ruimte om te groeien en op te schalen.”

De vraag: wat en wie komt er in Peizerweg 97?

Aan Kantoor-Groningen de eer om onderzoek te doen naar de toekomstige exacte invulling van de voormalige machinefabriek. Zij inventariseren de wensen van ondernemers, bedrijven, instellingen en andere ruimtezoekers zodat het pand optimaal ingezet kan worden. Ter inspiratie heeft het bedrijf een video ontwikkeld waar 4 mogelijke invullingen worden gepresenteerd. Daan Ruiter, eigenaar Kantoor-Groningen: “Dit is een erg bijzonder gebouw met een rijke industriële historie en enorm veel potentie. Iedereen die geïnteresseerd is, vragen we zich vrijblijvend aan te melden via Peizerweg97.nl. Dan onderzoeken wij of alle ruimtewensen werkelijkheid kunnen worden en houden we iedereen op de hoogte.”

De exacte invulling en huurprijzen zijn nog niet bekend. Eerst wordt er geïnventariseerd waar behoefte aan is. Op basis van de respons worden de verbouwwerkzaamheden gestart. Waarom er niet direct een ‘Te huur’-bord op het pand wordt geplakt? Jan Berry Drenth, mede-eigenaar Peizerweg 97: “We hebben een erg mooi stukje Groningen in bezit, daar willen we iets goeds mee doen. Met en voor Groningers. Voordat we aan de slag gaan, willen we daarom eerst horen waar precies behoefte aan is. Zo zorgen we voor de juiste invulling van dit mooie industriële erfgoed.”

Onderzoek en inventarisatie: Kantoor-Groningen

Sinds 2013 houdt Kantoor-Groningen zich bezig met het verhuren van kantoorruimtes in de stad Groningen. Met prachtige locaties in portefeuille zoals De Ommelanden, de Printfabriek en de Puddingfabriek biedt zij ondernemend Groningen unieke locaties om zich te vestigen.

Interesse? Meld je hier aan.