Tips om fit te worden én te blijven tijdens je drukke kantoorbaan

Sporttips werkdag Kantoor-Groningen

Het kan soms lastig zijn om naast je drukke baan nog ergens energie vandaan te toveren om te gaan bewegen. Toch is het algemeen bekend, dat weinig beweging slechte invloed heeft op je gezondheid. Zowel op de korte, als op de lange termijn. Het regelmatig sporten zorgt voor een gezonder lichaam, maar ook zeker voor een gezonde geest! Dit heeft dan weer een positieve invloed op de prestaties op de werkvloer. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat wanneer je regelmatig beweegt je een betere concentratie hebt en je jezelf minder snel vermoeid voelt. Natuurlijk gaat dit ook gepaard met de juiste voeding. Om je hierbij een beetje op weg te helpen om beweging en gezonde voeding een dagelijkse gewoonte te laten worden hebben wij een aantal tips.

1. Pak de fiets
Je hebt het vast al vaker gehoord, maar pak eens de fiets in plaats van altijd maar de auto wanneer je ‘s ochtends naar je werk gaat. Hiermee is je reistijd meteen sporttijd geworden en draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu. Ochtendspits? Heb jij geen last meer van!

2. Bewegen in je pauze
Wanneer je even een stukje gaat wandelen in je middagpauze heeft dit verschillende voordelen. Je kan even je hoofd leegmaken en je stressniveau omlaaghalen. Experts adviseren dagelijks minimaal een half uurtje te bewegen. Dus wanneer jij in je pauze ‘even de benen gaat strekken’ pak je al snel een groot deel hiervan mee. Wanneer je je collega’s meeneemt heeft dit ook nog eens een positieve invloed op de werksfeer.

3. Van die bureaustoel af
Bij een kantoorbaan zit je gemiddeld zo’n acht uren per dag. Tijdens deze uren kan je het zitten ook afwisselen met staan achter een verstelbaar bureau of vervang je jouw bureaustoel door bijvoorbeeld een grote bal. Zo ben je aan het werk én krijg je ook nog eens de nodige beweging.

4. Blijf tijdens je werkuren in beweging
Je kan jezelf op verschillende manieren uitdagen om regelmatig in beweging te zijn tijdens het werken. Ga bijvoorbeeld wat vaker koffie halen voor je collega’s en pak kleinere glazen zodat je vaker heen en weer moet. Moet je naar het toilet? Pak dan de verste die in het gebouw aanwezig is.

5. Gezond eten op werk
Natuurlijk is de juiste voeding ook erg belangrijk. Dit zorgt namelijk ook voor meer energie op je werk. Je kan dit simpel houden door bijvoorbeeld een paar stuks fruit en volkorenbrood mee te nemen maar je kan ook uitpakken wanneer er een koelkast beschikbaar is bij jou op het werk. Zo kan je bijvoorbeeld alle voedzame ingrediënten meenemen voor een heerlijke salade. Vergeet ook niet om voldoende water te blijven drinken.