Wanneer is een flexplek of werkplek geschikt voor jou?

Flexplekken zijn super populair onder startende ondernemers en zzp’ers. Veel ondernemers raken op een gegeven moment zat van het thuiswerken en willen wat meer in contact komen met andere ondernemers. Maar wanneer is een flexplek of werkplek geschikt voor jou?

Wat is een flexplek?
Een flexplek is een flexibele werkplek waarbij je dus geen vaste werkplek hebt. Deze flexplekken kun je vaak per uur, dagdeel of dag huren. Je hebt dus een abonnement bij een bedrijfsverzamelpand of coworking locatie die je het recht geeft om op een plek te werken die op dat moment nog beschikbaar is. Dit brengt natuurlijk elke keer de onzekerheid met zich mee of er nog een plek beschikbaar is. Wel zorgt dit voor een dynamische werkplek, met elke dag weer nieuwe gezichten!
 
Wat is een werkplek?
Een werkplek is een vaste (bureau-)plek die je ergens huurt, vaak in een ruimte met meerdere werkplekken. Je huurt dus eigenlijk een stukje kantoorruimte welke je niet met collega’s maar met andere ondernemers deelt. Bij een werkplek heb je dus een eigen vaste plek waar je ook je eigen spullen kunt achterlaten. Bij veel aanbieders mag je ook gebruik maken van extra voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een vergaderruimte, belruimte, kantineruimte, lockers en koffie/thee.
 
Voor- en nadelen
Er zijn natuurlijk ook voor- en nadelen aan het huren van een flexplek of werkplek. Nadelen zijn dat je geen eigen afsluitbare ruimte hebt, je snel afgeleid kunt worden en je niet met een klant of collega kunt zitten aan je werkplek. Ook is het niet geschikt voor alle beroepsgroepen.
 
Voordelen zijn dat het goedkoop is, het super flexibel is, je makkelijk andere ondernemers ontmoet, je werkt in een inspirerende werkomgeving, je gebruik mag maken van extra faciliteiten en je krijgt motivatie om veel werk te verzetten.
 
Voor wie is een flexplek of werkplek geschikt?
Een flexplek of werkplek is dus geschikt voor ondernemers die goedkoop en flexibel een plek willen huren om te werken. Je vindt het leuk om andere ondernemers om je heen te hebben en zoekt een inspirerende en dynamische werkomgeving. Je wordt niet snel afgeleid door je omgeving en je beroepsgroep sluit aan bij een gezellige werkplek!
 
Kantoor-Groningen heeft op dit moment alleen werkplekken in het aanbod. Wij noemen deze plekken op onze website overigens flexplekken, omdat je super flexibel een vast werkplek huurt. Daarnaast is de huurprijs altijd all-in en mag je bij onze locaties gebruik maken van extra faciliteiten.
 
Wil je meer weten over onze flexplekken? Bekijk hier ons aanbod!