De naam van je eigen onderneming kan je bedrijf maken of breken. Iedereen die een bedrijf begint, zal zich moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Ook degene die geen ambitie heeft om zich aan de ZZP-status te ontgroeien zal een geschikte naam voor zijn of haar bedrijf moeten verzinnen.

Op een regenachtige dinsdag in mei verwelkomen Max Bekink en Guy Rinzema mij* in hun nieuwe kantoor aan de Moermanskweg te Groningen, waar ik hartelijk wordt ontvangen met een dampende kop koffie. De jongens van 19 en 20 jaar kennen elkaar van de middelbare school en hebben samen hun eigen onderneming gestart. Onder de noemer Zoomstrip voeren ze allerlei videoproducties uit; van bedrijfsfilm tot testimonial tot ‘explainervideo’; Guy en Max draaien er hun hand niet voor om.

Het starten van je eigen onderneming terwijl je net kinderen hebt gekregen lijkt  een onverstandige keuze. Het is namelijk nooit gemakkelijk om werk te combineren met een familieleven, laat staan als je je eigen onderneming hebt. Het is al helemaal lastig als je geplaagd wordt door slaaptekort en moet leven op een krap familiebudget, en dat terwijl je een succes wilt maken van je eigen onderneming.

Ken je dat gevoel dat je écht niks meer uit je vingers krijgt? Dat je uren zit te werken, maar eigenlijk niet echt vooruit komt?
Voor veel kantoorwerkers is dit een bekend fenomeen. Het is niet prettig om te werken als je er geen energie voor hebt. 
Met deze 12 tips kun je je productiviteit en concentratie binnen no time opkrikken tot die van een moderne superheld! 
Waar wacht je nog op?

Er worden maandelijks heel wat bizarre ontslagzaken uitgevochten in de rechtbank. Deze maand waren er een viertal opvallende zaken, van een piloot die de cockpit verlaat om even te gaan slapen, een ‘grappig’ bericht op Facebook, tot een rampzalige kerstborrel.

Wat zijn bepalende factoren om tot de PERFECTE kantoorlocatie te komen? Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Dit is afhankelijk van jouw wensen en het soort onderneming dat je hebt. Adviezen van Kantoor-Groningen om jouw perfecte kantoorlocatie te vinden:

Kantoor-Groningen ging op bezoek bij Trias Informatica. Trots vertellen Gabe en Stefan over hun nieuwste vondst: ‘TriasBooking’, een slim reserveersysteem speciaal ontworpen voor bedrijfsverzamelpanden. Waarom? Omdat het er nog niet was. En als het er niet is, dan maken de mannen van Trias het gewoon.

Uit een recent en ‘baanbrekend’ onderzoek van verzekeraar De Amersfoortse en online verzekeringsplatform Yezzer is gebleken dat het stereotypische beeld dat de meeste mensen hebben van nerds niet blijkt te kloppen. Een nerd is al geruime tijd niet meer de sociaal beperkte, brildragende, van obscure computergames houdende eenling die zich op dagelijkse basis terugtrekt op de zolderkamer.

Als ondernemer heb je er vast wel eens over nagedacht om duurzamer te gaan werken. Wellicht doe je dit al, of is het zelfs onderdeel van je corebusiness. Toch zijn er altijd manieren om je onderneming nóg meer te verduurzamen.

Er zitten 24 uren in een dag, maar de gemiddelde ondernemer zou dit maar wat graag willen uitrekken; er zitten simpelweg niet genoeg uren in een dag. Nu is het onmogelijk om dagen langer te laten duren, maar je kunt de weinige tijd die je tot je beschikking hebt als ondernemer wél efficiënter gebruiken.

The rock kantoorverzamelpand ondernemers aap

‘Een community voor MKB’, zo wordt het bedrijfsverzamelkantoor The Rock genoemd. Het pand ligt aan de Atoomweg te Groningen en opende eind 2016 haar deuren voor een grote schare aan kleine bedrijven en Zzp’ers.’ Het gaat niet eens om de vierkante meters, maar veel meer over business en ondernemerschap’, zegt ook Klaar Zegers van Onderneem’t, een van de bedrijven die vanuit het pand werkzaam zijn.

artikel de ommelanden enablemi elektrisch laadpunt

Wereldverbeteraars van een bescheiden kaliber, zo zou je de ondernemers van EnableMi gerust kunnen noemen. Het bedrijf fungeert als spil tussen afzetmarkt en producent of zoals ze het zelf noemen ‘We duwen een driehoekje door een cirkeltje en andersom’. Saskia & Hannah van EnableMi vertellen bevlogen over hun werk.

Vergaderen. Sommige mensen gaan al gapen bij het horen van dit woord. Toegegeven: vergaderen is niet altijd een van de meest spannende bezigheden binnen een bedrijf. Vaak is de organisatie en structuur van vergaderingen hopeloos verouderd, waardoor de effectiviteit ernstig in het beding komt.

Puddingfabriek kantorenpand flexperk werkplek ondernemen

In 1931 werd op de hoek van het centraal station te Groningen een bijzonder pand opgetrokken naar het ideaal van het Groninger architectenduo Kuiler en Drewes; De Puddingfabriek. Het gebouw diende toentertijd als uitbreiding van Puddingfabriek Polak, gevestigd aan de Hereweg. De zaken gingen goed, dus er was al snel behoefte aan een tweede fabriekshal.

Kantoren bedrijfsverzamelgebouw melkfabriek ommelanden groningen

Ingeblikte melk uit het kleine Groningen ging de hele wereld over; van België en Nederlands-Indië tot Amerika en HongKong. Tot 1995 diende melkfabriek ‘De Ommelanden’ trouw in het leger van melkproducenten. Wat rest is een overzicht van een roerige historie in de Groningse laaglanden.