dEZE STAGE IS VERVULD VAN SEPTEMBER TOT FEBRUARI. VANAF FEBRUARI TOT JUNI IS ER NOG WEL EEN AFSTUDEERPLAATS VRIJ. 

 
Wij hebben voor jou een uitdagende en leuke onderzoeksopdracht op het gebied van vastgoed en makelaardij! Binnen een jong en groeiend bedrijf ga jij ons bedrijf leren kennen en een onderzoek doen. Afhankelijk van jouw wensen en leerdoelen gaan we kijken wat voor onderzoek het beste bij je past. Ben jij zelfstandig en ambitieus? Dan zoeken wij jou!
 
Wie zijn wij?
Kantoor-Groningen is een klein, jong en enthousiast bedrijf dat zich richt op de verhuur en het beheer van kantoorpanden, flex-werkplekken en andere bedrijfsruimtes in Groningen e.o. We zijn een groeiend bedrijf, met Kantoor-Drenthe en Kantoor-Friesland in opbouwfase. Naast het verhuren van kantoorruimtes zijn we specialist in het bedenken van nieuwe verhuurconcepten. We hebben bijgedragen aan veel succesformules en zijn betrokken bij toekomstige projecten.
 
Kantoor-Groningen is niet de standaard bedrijfsmakelaar. We zijn jong en vernieuwend. Alles doen we op onze eigen manier. Zo werken we alleen met onze eigen website en social media kanalen en verhuren middels ons eigen concept. Daar geloven we in.
 
Wat ga je bij ons doen?
Wij denken dat het goed is dat je in eerste instantie met ons gaat meelopen om te zien hoe de Groningse markt in elkaar steekt, om te ervaren hoe wij werken en hoe bedrijfsverzamelgebouwen werken. Op die manier krijg je kennis van zaken zodat je jouw exacte (deel-)onderzoeksvragen nog beter kan formuleren. Vervolgens ga je zowel middels deskonderzoek als veldonderzoek de verschillende deelvragen beantwoorden. We verwachten dus dat je zowel bij ons op kantoor werkt als volop op pad gaat om jouw onderzoek tot een succes te maken!
 
We hebben een hele interessante onderzoeksopdracht geformuleerd waar je direct mee aan de slag kan. Heb je zelf een wens of goed idee voor een onderzoek dan staan we daar zeker voor open. We helpen je sowieso om jouw onderzoek in goede banen te leiden. Kortom; als zelfstandige en ambitieuze student Vastgoed & Makelaardij kun je bij Kantoor-Groningen je hart ophalen; samen zorgen we voor een geslaagde onderzoeksopdracht!
 
Wat is de onderzoeksopdracht?
Vanwege onze uitbreiding van werkzaamheden richting Drenthe en Friesland zoeken we 1 of 2 enthousiaste studenten die de voor ons belangrijke markt gaan onderzoeken in deze provincies. De belangrijkste markt is voor ons de kantoorruimte van 0 tot 300 m² en dan voornamelijk in de bedrijfsverzamelgebouwen.
 
Middels het onderzoek willen we deze markt in de betreffende provincie letterlijk en figuurlijk in kaart brengen. Dit om de vraag te beantwoorden: ‘Hoe ziet de kleinschalige kantorenmarkt in Drenthe/Friesland er uit?’. Hierbij denken wij onder andere aan de volgende (deel-)vragen:
 
 • Hoe ziet de huidige kantoor- bedrijfsverzamelpanden markt er uit? 
Hierbij kun je denken aan het in kaart brengen van de topografische verdeling, de bezettingsgraad en het type panden in deze provincies. Ook kun je gaan onderzoeken hoe deze panden worden aangeboden (Funda, eigen website of andere aanbieders) en hoe de panden worden verhuurd (traditioneel of modern concept).
 
 • Hoe is de visie van lokale betrokken actoren (ondernemers(vereniging), makelaars, pand eigenaren, gemeentes) op deze markt en welke kansen en bedreigingen zien zij?
 
 • Welke kansen zijn er in deze markt?
Hierbij ga je onderzoeken welke kansen er zijn op topografisch en strategisch gebied. Maar ook of er specifieke panden/objecten/gebieden aan te wijzen zijn met kansen. Andere ontwikkelingen die kansen opleveren breng je ook in kaart.
 
Wie zoeken wij?
Wij zoeken een enthousiaste student die met grote inzet wil werken aan een echt onderzoek dat ook echt gebruikt gaat worden. Verder bezit je de volgende eigenschappen:
 
 • Je bent een vierdejaars student HBO Vastgoed & Makelaardij; 
 • Je bent initiatiefrijk en hebt frisse ideeën;
 • Je bent representatief en niet bang om op mensen af te stappen;
 • Je hebt commercieel inzicht;
 • Je bent doelgericht en ambitieus;
 • Je bent nauwkeurig en zorgvuldig;
 • Je kunt goed zelfstandig werken;
 • Je bent communicatief sterk zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je vindt het leuk om in een jong, dynamisch en informeel bedrijf mee te lopen.
Wat bieden we jou?
 • Een leuke hbo-onderzoekstage, waarbij je ervaring op doet op het gebied van verhuur en beheer;
 • Naast onderzoek doen, leer je ons bedrijf ook beter kennen en doe je werkervaring op;
 • Een dynamische werkplek, waarbij je je eigen initiatieven kunt ontplooien;
 • Duur stage en werktijden in overleg en aangepast aan de eisen van je opleiding;
 • Goede begeleiding vanuit vastgoed- en ondernemersoogpunt;
 • Informele en leuke werksfeer;
 • Goede koffie/thee.
Past dit onderzoek helemaal bij jou? Stuur dan je motivatie en cv naar [email protected]! Voor vragen kun je contact met ons opnemen via (050) 8200377.