Een steuntje in de rug

Huurder:
Locatie:

Een moeilijk gesprek waar je tegenop kijkt, je vindt het lastig om de juiste zorgaanbieder te vinden of je weet niet hoe je een uitkering aanvraagt. Hoe fijn is het dan, dat er een organisatie is die je met verschillende dingen kan ondersteunen en mee kan denken. OCO Tinten is zo’n organisatie. Zij ondersteunen alle inwoners in de gemeente Groningen op het gebied van zorg, hulp of ondersteuning, onderwijs welzijn, wonen, werk of inkomen.

De letters OCO staan voor onafhankelijke cliëntondersteuning. Voor sommige mensen kan dat onafhankelijke een uitkomst bieden, als het niet lukt iemand uit hun omgeving om hulp te  vragen. Om wat voor reden dan ook.

Hoe werkt het?
OCO Tinten is voor alle inwoners van de gemeente Groningen toegankelijk en gratis. Om te beginnen luistert OCO Tinten goed naar het verhaal van de client. Welke vragen zijn er? Waar loopt de cliënt tegenaan? Zijn er wellicht mensen in de omgeving die de cliënt ook kunnen ondersteunen of enkel de medewerker van OCO? Via deze weg wordt er gezocht naar een passende ondersteuning en oplossing voor de cliënt. Zo gaan medewerkers van OCO Tinten ook mee naar gesprekken of bereiden deze met de cliënt voor. Zo sta je er nooit alleen voor.

Zernikepark
OCO Tinten vind je onder andere in het Zernikepark. ‘We hebben voor deze locatie gekozen omdat we zo een eigen plek hebben, goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer en onze klanten gratis parkeren kunnen parkeren.’

Meer weten over OCO Tinten? Check ocotinten.nl >>